Plačící Zuzana - Kimchi, Alona, 1966- (Garamond, 2014)
Zuzana Rabinová trpí nekontrolovatelnými záchvaty pláče, je naprosto emočně závislá na své matce a jakýkoli neznámý člověk pro ni představuje potenciálního vetřelce do jejího uzavřeného světa. To vše až do chvíle, kdy se u nich doma ubytuje okouzlující příbuzný žijící ve Spojených státech, který rozčeří stojaté vody Zuzanina vztahu s matkou. Nic ovšem není tak jednoduché, jak se zprvu zdá. Kniha je současně vynikající sondou do života současného Izraele viděného očima přistěhovalce, kdy se mikrokosmos vztahu matky a dcery střetává s makrokosmem vnějšího světa.