Žítkovské čarování : pravdivý příběh žítkovských bohyní - Jilík, Jiří, 1945- (CPress, 2013)
Na Moravských Kopanicích se protínají siločáry minulosti a budoucnosti. Jen tak si lze vysvětlit, že některé ženy z osady Žítková uměly nahlédnout do dějů, které teprve nastanou. Jejich činností však zdaleka nebylo jen předvídání budoucnosti: byly také léčitelkami a vyznaly se v léčivých bylinách, pomáhaly ve věcech milostných a dovedly "přičarovat" lásku vytoužené osoby, rozpoznaly bosorku nebo bosoráka a uměly zlomit jejich kouzla...