Kladivo na čarodějnice - Kaplický, Václav, 1895-1982 (Český klub, 2011)
Historický román zachycuje velký inkviziční proces z konce 17. století, v němž bylo přes sto osob ze severní Moravy obžalováno ze spolku s ďáblem a odsouzeno k upálení. Román zfilmoval režisér Otakar Vávra.