Lazebníkova dcera : tajuplný román z rudolfínské doby - Lafferty, Linda, 1942- (Jota, 2013)
Císařův nemanželský syn Julius trpí těžkou chorobou a je vykázán do Českého krumlova, kde o něj pečuje lazebník Pichler. Seznámí se tam s lazebníkovou dcerou Markétou.