Anna Karenina - Tolstoj, Lev Nikolajevič, 1828-1910 (Omega, 2013)
Slavný příběh ženy, která se snažila vymanit z neuspokojivého manželství s citově chladným mužem. Začne si s mladým vojákem Vronským, ale postavení tajné milenky ji neuspokojuje, chce se ke své lásce veřejně přiznat. Její muž však s rozvodem nesouhlasí a nutí ji setrvávat nefunkčním svazku.