Pražská svatba : a jiné erotické povídky - Merta, Zdeněk, 1951- (Mladá fronta, 2014)
Zdenek Merta je vypravěč s darem veselé, dobromyslné ironie. V jedenácti smyslně laděných příbězích nešetří fantazií, předvádí muže a ženy v roztodivných situacích, v čase touhy někdy naplněné vrchovatě, ale často i komicky a hravě.