Proč nevíme, co jsou peníze. (je nad čím přemýšlet) - Štogr, Josef, 1957- (Generation Europe, 2013)
Hravě esejistická kniha o fenoménu peněz je určená těm, kdo chtějí hlouběji porozumět tomu, co jsou peníze, a jak ovlivňují naše životy. Finanční gramotnost - nebo-li zvládání financí, totiž zdaleka není jen schopnost udržovat vyrovnanou bilanci mezi příjmy výdaji. Peníze nějak hlouběji souvisí s celkem našeho života, jeho směřováním a naším porozumění (nejen ekonomickému) světu.