Služka - Lasicová, Hana, 1981- (Motto, 2013)
Kniha vypráví příběh nemanželské Anny z Banské Šťiavnice, která odešla jako třináctiletá do Vídně, aby tam pracovala jako služka v jedné vysoce postavené rodině.