Had a hůl - Wood, Barbara, 1947- (Světový bestseller, 2014)
Sýrie, rok 1450 před Kristem. Lee, nejstarší dceři bohatého vinaře, bylo právě osmnáct let, a tak má nejvyšší čas se vdát. Nabídku k sňatku bohatého, ale krutého stavitele lodí Jótama však její otec odmítne, když zjistí, že v Jótamově rodině se dědí epilepsie. Rozzuřený takovou veřejnou potupou začne Jótam vydírat Leina otce - buď se za něj Lea provdá, nebo Jótam celou její rodinu zničí...