Z Trutnova na Nový Zéland : deník z vandru od protinožců - Jůzl, Jiří, 1951- (Jiří Jůzl, 2013)
Autor se zúčastnil mnoha zahraničních vodáckých expedicí. V knize cestuje po Novém Zélandu, který procestoval křížem krážem.