Ticho a vřava - Sirees, Nihad, 1950- (Odeon, 2014)
Autor popisuje každodenní život v nejmenované arabské zemi, v níž vládne totalita. Román nese autobiografické rysy, hrdinou je spisovatel, který je v nemilosti. Bydlí u své přítelkyně Lamy zrovna v době, kdy propukají oslavy dvaceti let despoty u moci. Obrazy "vřavy" se střídají se scénami "ticha" - milování. Člověk miluje, aby odolal diktatuře. Sexem proti totalitě!