Děti plástve - Pecinovský, Josef, 1946- (Pevnost, 2014)
Volné pokračování románu Plástev jedu. Představte si svět, který je tak přelidněný, že celý povrch kontinentů je zastavěný až do výšky několika set metrů, svět věčné tmy anekonečného zmaru, v němž vedle lidí žijí zmutovaná zvířata a degenerované rostliny. Nepříliš vhodné místo pročlověka. A přesto zde žijí v rodovém zřízení tisíce lidí...