Matka : hra o třech dějstvích - Čapek, Karel, 1890-1938 (Mimočítanková četba, 2008)
Matka, tragická hrdinka obětuje svou mateřskou lásku ve jménu lidskosti a vlasti. Je naléhavou výzvou k boji proti válce a fašismu.