Jan Palach : zpráva o životě, činu a smrti českého studenta - Lederer, Jiří (Malý princ, 2014)
Kniha o Janu Palachovi významného a uznávaného českého novináře a publicisty Jiřího Lederera se zařadila již při prvním vydání v roce 1990 mezi základní literaturu k tomuto odvážnému a tragickému příběhu naší novodobé historie. Kniha přináší Palachův životní příběh přirozeně na pozadí dobových událostí v Československu, zaměřuje se ale i na podobné případy jinde v Evropě. Kniha je autorovým přístupem - houževnatostí ve snaze zahrnout veškeré relevantní informace k případu a zároveň snahou o nezaujatost a citlivost při jejich interpretaci - dílem vysoké novinářské profesionality a stále aktuálním textem o jedinečné osobnosti Jana Palacha i jedinečné době.