Malá princezna - Burnett, Frances Eliza Hodgson (Malvern, 2014)
Malá Sára žije v elitní výběrové škole jako privilegovaná žákyně, neboť její otec je velmi bohatý a majitelka školy bohatství cení ještě mnohem víc než Sářino nadání a ušlechtilou povahu. Jednoho dne však do školy dorazí zpráva o smrti Sářina otce a jeho bankrotu. Sára se v okamžiku mění z bohaté dědičky v žebračku. Přežít jí pomáhá jen několik přátel a její živá fantazie. Dokáže se Sára i ve změněných podmínkách chovat jako princezna? Půvabný příběh statečné Sáry od autorky Malého lorda a Tajné zahrady byl mnohokrát zfilmován a patří mezi klasická díla dětské a zejména dívčí literatury.