Rút : žena z Moábu - Rivers, Francine, 1947- (Biblické ženy, 2013)
Toto je třetí z pěti románů o ženách z rodokmenu Ježíše Krista. Byly to ženy z Blízkého východu, které žily ve starověku, a přesto lze jejich příběhy aplikovat na naše životy a problémy, jimž čelíme v dnešní době. Často žily na hraně. Měly odvahu. Riskovaly. Jednaly nečekaně. Vedly smělý život a občas dělaly chyby - velké chyby. Žijeme v těžké době plné problémů, kdy miliony lidí hledají odpovědi. Tyto ženy nám ukazují cestu. To, co se od nich můžeme naučit, lze použít i dnes, ačkoli žily před mnoha staletími.