Kdo jinému jámu kopá-- : lehko i vážný slovník přirovnání, pořekadel a přísloví - Novotná, Anna, 1959- (Práh, 2013)
Náš životní styl se natolik změnil, že čistě obsahově jsou pro nás klasická česká přísloví již nesrozumitelná. A tím spíš jsou nesrozumitelná pro děti. Přitom znalost přísloví bývá součástí přijímacích testů na střední školy.Tato půvabná, hravě provedená knížka plná ilustrací, je určená dětem, ale nejen jim. Vždyť přísloví, pořekadla a přirovnání jsou součástí naší kultury.Každé přísloví obsahuje krátký srozumitelný výklad, základní heslo k vyhledání a ilustraci.