Život je boj. praktický průvodce rakovinou pro nemocné a jejich blízké - Janáčková, Laura, 1966- (Grifart, 2014)
Text knihy je doplněn autorskými ilustracemi, autentickými úryvky z deníků pacientů a řadou strukturovaných textů a shrnutí s praktickými radami, co dělat.