A třetí taky krade - Uher, František, 1936- (Původní česká detektivka, 2011)
První je zloděj, druhý je zloděj a třetí taky krade... Tak nějak to vypadá a policie neví, kam dřív. Aby nebylo potíží málo, dochází k náhodnému objevení mrtvoly, která přezimovala ve volné přírodě a jejíž totožnost se nedaří stanovit. Možná spíš shodou okolností se na pražské privátní očko obrací klientka, trochu opožděně postrádající příbuzného, jenž přicestoval ze vzdáleného kontinentu.