Anežka Česká : cesta lásky a víry hrdé Přemyslovny - Whitton, Hana, 1950- (Klokan, 2014)
Anežka Přemyslovna a Jindřich, syn císaře Fridricha II., v sobě našli zalíbení. Vše nasvědčuje tomu, že jejich štěstí nic nestojí v cestě. Jenže zatímco Anežka se připravuje na roli královny, Jindřich podlehne kouzlu Markéty Babenberské a ožení se s ní. Záhy pochopí, jaké chyby se dopustil, a snaží se získat zpět lásku pokořené, přesto hrdé Přemyslovny.