Doupě - Manea, Norman, 1936- (Současná světová próza (Argo), 2014)
Román s prvky politického thrilleru, kde ožívají autorova tradiční témata: otázka emigrace a osobní angažovanosti, holocaust a policejní stát prolezlý korupcí, láska a smrt, prázdnota konzumní společnosti.