Škola detektivů - Fieber, Michal, 1943- (Původní česká detektivka, 2012)
Román z cyklu Komisař Houdek. Detektivka z prostředí soukromých středních škol, které autor díky svému působení na jedné z nich důvěrně poznal. Vraždu homosexuálně orientovaného spisovatele a učitele Soukromé literární a zpravodajské akademie tentokrát vyšetřuje nejen policie a kolega oběti, exkomisař Houdek, ale i dvanáct posluchačů jeho semináře tvůrčího psaní detektivek. Záměr citovat z jejich povídek na dané téma v časopisecké reportáži však uvede do pohybu další události, které ohrozí na životě i samotné studenty a studentky.