Téměř dokonalý zločin - Rozkovec, Patrik (Původní česká detektivka, 2012)
Jeden anonymní lístek a na něm tři řádky s datem úmrtí lidí, které něco spojuje. Je to varování, nebo hloupý žert? Vychází najevo, že první z nich je skutečně pár týdnů po smrti. Druhý řádek patří Lucii, dívce, po níž se jakoby slehla zem. Adam pomáhá svému kamarádovi, jehož datum úmrtí se ocitlo na posledním řádku anonymu a nebezpečně rychle se blíží, pátrat po autorovi vzkazu. Budou rychlejší než policie? Nebo bude rychlejší vrah?