Nefilim - Schwarz, Asa, 1973- (Knižní klub, 2014)
Napínavý román švédské autorky, s originální zápletkou a dramatickými zvraty, se odehrává v současném Stockholmu a vypráví příběh Nory Barakelové, mladé aktivistky hnutí Greenpeace. Tato přitažlivá, moderní hrdinka vystupuje spolu se svými nejbližšími přáteli proti těm, kteří nejvíce přispívají ke klimatickým změnám. Po náhlé smrti své matky je podezřelá z mnoha podivných vražd, a proto prchá před policií. Souběžně pátrá po nadaci FON, což jsou lidé odvozující svůj původ od biblických "nefilim" a bojující i za cenu vraždění proti globálnímu oteplování. Zápletka románu je originální a autorka dramaticky kombinuje dávné biblické události se současností.