Mlýny osudu - Theorin, Johan, 1963- (MOBA, 2014)
Uprostřed noci zabuší na dveře bývalého námořního kapitána Gerlofa Davidssona jedenáctiletý Jonas a s hrůzou mu vypráví o tom, že na moři viděl loď, na jejíž palubě byli umírající námořníci a šílenec se sekerou.