Jan Masaryk : (úvahy o jeho smrti) - Boháč, Lubomír (XYZ, 2010)
Desátého března 1948 byl český diplomat Jan Masaryk nalezen mrtev pod oknem svého bytu. Jeho smrt je dodnes zahalena tajemstvím. Soubor sedmi statí historiků i pamětníků přináši přehled názorů a úvah o tragickém konci významného českého politika.