Dívky z Montmartru. baletky i pradleny, modelky i kokety, milenky i oběti --tím vším byly tanečnice ze slavných Degasových obrazů - Buchanan, Cathy Marie, 1963- (Práh, 2014)
Román je příběhem pozoruhodných sester, které se řízením osudu stanou téměř bezbrannými vůči temným svodům "civilizované společnosti".