Nevěsta ve sněhu - Seghers, Jan, 1958- (Detektivní román, 2014)
Kriminální komisař Robert Marthaler se těší, že odpoledne vyzvedne na letišti svou přítelkyni Terezu, která se po třech letech vrací do Frankfurtu. Hned ráno ho však zavolají k vraždě mladé ženy. Stačí jediný pohled na mrtvé tělo a je jasno: před smrtí musela vytrpět dlouhé mučení. Marthaler a jeho kolegové tuší, že s obvyklou vyšetřovací rutinou se tentokrát nikam nedostanou.