Prázdniny blbce číslo 13. jak jsme zachraňovali svět - Kratochvíl, Miloš, 1948- (Mladá fronta, 2014)
Taky znáte ten pocit, když nesete domů vysvědčení a víte, že pochvalu za něj nedostanete? Tak přesně tohle zažívá každý rok Tadeáš. Prima kluk, ale učení mu prostě neleze do hlavy. Ještě štěstí, že na prázdninách u babičky a dědy na něj nečekají jenom rozzuření rodiče, ale taky zvláštní strejda Olda, kterému jsou známky ukradené, a dva úplně noví kamarádi. A objímání stromů, sádrování zdravé nohy, soutěž ve smíchu zvaná Žižlovský chechták a spousta dalších vtipných zážitků. Až tuhle knihu dočtete, nebudete vědět, že nějaké známky vůbec existují!