Jitka Lucemburská : román. sestra Karla IV. dobývá Francii - Denková, Melita, 1951- (Klokan, 2014)
Princezna Jitka je pro otce Jana Lucemburského jen figurkou mocenských her: celkem pětkrát ji zasnoubí a nakonec vdá za francouzského následníka trůnu. Jitka touží po lásce, z manžela čiší pouze chlad.