Dívka s devíti parukami - Stap, Sophie van der, 1983- (Mladá fronta, 2014)
Jedenadvacetiletá Sophie žije bezstarostný život studentky. Hodně cestuje, baví se... Jen poslední dobou se cítí velmi unaveně. Po sérii vyšetření je jí diagnostikován nádor na plicích. Sophii se ze dne na den zhroutí celý svět. Je vystrašená, zoufalá, bojí se smrti. Díky rodině a přátelům dokáže však v sobě najít sílu bojovat a věřit v dobrý konec.