Drahé kameny starověkých civilizací - Mrázek, Ivan, 1940- (Masarykova univerzita, 2013)
Kniha svým rozsahem reprezentuje ojedinělý souhrn současných znalostí o tomto tématu. Využijí ji nejen odborníci na jednotlivé starověké civilizace, ale i zájemci o mineralogii nebo archeologii.