Horší než doba války-- : osudy parašutistů z Velké Británie v poúnorovém Československu - Plachý, Jiří, 1975- (Svět křídel, 2014)
Osudy bývalých příslušníků československé zahraniční armády ve Velké Británii, kteří byli v letech 2. světové války vysazeni za nepřátelskými liniemi a následně jejich začlenění do společnosti v letech 1945-1948 a politická perzekuce po Únoru 1948.