Moje záznamy ze světové války 1914-1918 : strhující vzpomínky českého vojáka z východní fronty v Bukovině - z území dnešního Rumunska a Ukrajiny - Černý, František (Bauer media, 2014)
Strhující vyprávění českého vojáka, který během první světové války bojoval za Rakousko-Uhersko na východní frontě v Bukovině. Čtivým a hluboce lidským způsobem popisuje svou nechuť jít do války, když doma musel zanechat svou rodinu. Sugestivně popisuje válečné akce i okamžiky, kdy si s kamarády krátili volnou chvíli