Podivuhodná cesta fakíra, který uvízl ve skříni z Ikey - Puértolas, Romain, 1975- (Argo, 2014)
Podivuhodná cesta fakíra, který uvízl ve skříni z IKEA je bláznivým a tragikomickým dobrodružstvím Inda ze zapadlé provincie, jenž se vypravil do Paříže, aby si v nákupním řetězci IKEA v akci zakoupil speciální postel s hřeby. Poté začíná jeho nedobrovolná a neuvěřitelná cesta čtyřmi kouty Evropy a Libyí, zprvu ve skříni z IKEA, poté kamionem, letadlem, horkovzdušným balonem i lodí.