Zásaditý doktor. zásaditá strava: cílená pomoc při nejčastějších druzích onemocnění - Lohmann, Maria (Anag, 2014)
Autorka knihy Zásaditý doktor se zabývá 35 různými zdravotními obtížemi, jako jsou zácpa, bolesti svalů, nespavost nebo migréna, a poskytuje čtenářům informace o jejich příčinách a příznacích. Ve všech případech upozorňuje na souvislost s hladinou pH.