Dědictví Lauensteinů - Jordan, Ricarda, 1948- (Knižní klub, 2013)
Na hradě Falkenberg v Horním Falcku se Gerlin z Falkenbergu na přání svého otce provdá za dědice hrabství Lauenstein, kterému je teprve 14 let. Ačkoli její srdce náleží jinému muži - rytíři Florísovi, svého manžela má ráda a brzy mu porodí syna. Když však mladý hrabě nečekaně zemře, obrátí se osud ke Gerlin zády. Gerlin nezbývá než se dát s dítětem na útěk. Čeká ji daleká cesta plná nebezpečí.