Kat lidumil - Hanibal, Jiří, 1929- (Knižní klub, 2014)
Historický román vypráví pravdivý příběh obdivuhodné osobnosti a význačné postavy dějin - Karla Hussa z Chebu, který se dokázal vzepřít svému životnímu údělu i předsudkům a názorům své doby. Tento samouk, na svou dobu mimořádný vzdělanec, se z kata stal uznávaným léčitelem, znalcem mineralogie a významným sběratelem. Obdiv k tak mimořádnému člověku cítil také i sám J. W. Goethe.