Léčba - Cook, Robin, 1940- (Knižní klub, 2011)
Svůj nový román zahajuje Cook scénou, při níž dojde ke krádeži v laboratoři na univerzitě v Kjóto. Pachatelem je Ben Corey, generální ředitel perspektivní společnosti, která se měla postarat o komercionalizaci lidských kmenových buněk. Na jejich výzkumu se významně podílel i vědec Satoši Mačita a právě jeho pracovní sešity se Corey pokusil odcizit. Byly v nich totiž shromážděny poznámky, které by v konečném výsledku vedly k uplatnění nových biotechnologických postupů a posléze i k získání ekonomicky značně výhodných patentů. Satoši chtěl předat své poznatky Coreyovi osobně, od jisté chvíle se však stal nezvěstným a proto se Corey dopustil tohoto činu. Brzy po této události je však Satoši nalezen mrtev ve stanici newyorského metra, přičemž na jeho těle nejsou nalezeny žádné známky násilí. I tato okolnost však je pro patoložku Laurii Montgomeryovou poněkud podezřelá a její pocit ještě více zesílí po objevení dalšího "šikmookého" muže, k jehož smrti došlo stejným způsobem jako u Satošiho. Laurie tuší, že je na stopě promyšleného zločinu a její domněnka je vzápětí potvrzena únosem jejího syna.