Loutkář - Serno, Wolf, 1944- (Knižní klub, 2014)
Jako každý rok se břichomluvec Julius Klingenthal vydává do městečka Steinfurth. Na cestě se setká s tajuplnou Alenou, jež si vydělává na živobytí jako "plačka" - a Julius je jí okouzlen. A pak dojde k záhadné vraždě, po níž následují další.