Telegraph Avenue - Chabon, Michael (Světová knihovna, 2014)
Archy Stallings, černoch z Oaklandu, a Nat Jaffe, který se narodil do bílé středostavovské rodiny v Berkeley, spolu provozují obchůdek s gramofonovými deskami. Za relativně dlouhou dobu své existence získal jejich podnik v sousedství jistou proslulost, ovšem časy se mění a o pár bloků dál má vyrůst obchodní komplex, kde se má kromě multiplexu otevřít také třípatrový obchod s hudebními nosiči.