Spis Rosen-Herzová - Seghers, Jan, 1958- (Detektivní román, 2011)
Psychologicky propracovaná detektivka. Nikdo, kdo byl tenkrát na místě činu, na ten případ nezapomene. Jedné horké srpnové noci roku 1966 je ve Frankfurtu brutálně zavražděna prostitutka. Brzy začnou kolovat zvěsti, že se jedná o další "případ Nitribittová". Rosemarie Nitribittová byla prostitutka, jejíž smrt v roce 1957 způsobila v Německu skandál. A opravdu - i v případě Rosenherzové zůstal viník neodhalen.