Invaze : Československo 1968 : svědectví velitele - Vedraško, Vladimir, 1956- (Mladá fronta, 2014)
Na jaře roku 1968 dostal generál Aleksandr Michajlovič Majorov (1920-2008), velitel 38. armády Přikarpatského vojenského okruhu, rozkaz vpadnout "do ČSSR s cílem potlačit a v případě nutnosti zničit kontrarevoluci na jejím území".