Kavky nad městem - Dušková, Vlasta, 1957- (Knižní klub, 2014)
Silný, drsný, přitom však jímavý příběh jedné "obyčejné" německo-české rodiny s kořeny pevně zasazenými v Krumlovsku, v pohraniční oblasti, kde se nepokoje mezi obyvateli německé a české národnosti vyskytovaly už před vznikem Československé republiky, natož pak v létech, která následovala.