Pevnost devíti věží : příběh afghánské rodiny - Omar, Qais Akbar, 1983- (Ikar, 2014)
Vzpomínky autora, v níž se vrací do dětství předtím, než se přes krajinu přelila historie - Rusové, mudžahedíni, Tálibán. Nekonečná válka, co rozvrátila starobylou kulturu.