Přístav poslední naděje - Vyroubal, Jan (Brána, 2014)
Hlavním hrdinou je Vilém Prokop, který po ztrátě lásky a sporech se svým otcem odchází z domova. Náhodou potká poustevníka Martina a společně podniknou cestu do Jeruzaléma ke Svatému hrobu.