Kdo zabil Palomina Molera? - Vargas Llosa, Mario, 1936- (Garamond, 2014)
Příběh o lásce podaný formou grotesky a parodie vzbudil ihned po svém vydání v Peru velký ohlas. Milostný příběh se prolíná s popisem prohnilé společnosti, kterou prorůstá korupce, nedůvěra v justici a armádu.