Pravda a láska - Legendre, Claire, 1979- (Argo, 2014)
Francesca se se svým mužem, profesionálním diplomatem, ze slunného Nice odstěhovala do Prahy. Krásné, ale ponuré město ji děsí, zdejší řeči nerozumí a navíc záhy zjistí, že si tu její muž našel milenku. A tak se francouzská středoškolská profesorka v českém hlavním městě vydává na pomalou cestu emancipace: začíná vyučovat francouzštinu, poznává prostředí i lidi.