Bohové a bestie - Mina, Denise, 1966- (Panteon, 2014)
Je týden před Vánocemi. Na rušnou pobočku pošty v Glasgow vtrhne lupič s kalašnikovem a přnutí zákazníky lehnout tváří k zemi. Jeden upravený starší muž se náhle zvedne, svého tříletého vnuka přenechá cizímu člověku a jde pomáhat lupičovi. Mlčky plní pytle penězi a nosí je ke dveřím.