Podpis všech věcí - Gilbert, Elisabeth (Beletrie, 2014)
Román sleduje osudy nadané Almy, jež se snaží osamostatnit ve světě rostlin a vědy. Zatímco studium mechů vede Almu blíž a blíž k záhadám evoluce, muž, kterého miluje, ji táhne opačným směrem - do království duchovna, božství a zázraků. Alma je střízlivá vědkyně, Ambrose je snivý umělec.